Spoštovani starši,

vztrajno prihajajo toplejši meseci, ko pričnete z oblikovanjem planov za poletne počitnice.

Tako kot vsako leto, tudi letos RK Slovenije organizira aktivne in brezskrbne počitnice na Debelem Rtiču in ob Kolpi v Marindolu.

Zdravstveno letovanje na Debelem rtiču (med 24. 6. in 1. 7. 2024) je namenjeno otrokom med 7. in 15. letom z zdravstveno (večkratna hospitalizacija ali pogostejša obolenja (najmanj 2x letno)) in socialno indikacijo. Stroške za letovanje delno krijejo Zavod Republike Slovenije za zdravstveno letovanje preko razpisa, podjetja z donacijami, občine, krajevne organizacije RK in starši (do 46€).

Taborjenje ob Kolpi v Marindolu (med 29. 7. in 5. 8. 2024) pa je namenjeno vsem otrokom ne glede na socialni status družine. Namen tabora je krepitev socialnih veščin osnovnošolskih otrok z različnimi delavnicami in športnimi aktivnostmi. Večji del prispevka za taborjenje (180,00 €/otroka) prispevajo starši sami, sofinancirajo ga delno občine, RKS – OZ in naše krajevne organizacije.

Zdravstveno letovanje in taborjenje vodijo izkušeni mentorji, ki se ves čas trudijo za odgovorno, strokovno in varno izpeljano letovanje oziroma taborjenje in v skrbi za dobro počutje otrok. Prijave so možne do zasedbe prostih mest oziroma do 15. 6. 2024.

Prijavnico za zdravstveno letovanje na Debelem rtiču med 24. 6. in 1. 7. 2024 ter za taborjenje ob Kolpi v Marindolu med 29. 7. in 5. 8. 2024 lahko dobite v šolski svetovalni službi.

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)