V ponedeljek, 24. junija, je v športni dvorani za vse učence in učitelje potekala proslava ob dnevu državnosti.

Tokrat smo se vodje proslave odločile, da bo športno naravnana, saj nas šport povezuje in združuje z našo ljubo državo, tako da so se predstavili različni športi, s katerimi se v Gorenji vasi ukvarjamo.

Proslavo sta vodila Ožbej Drmota in Nejc Dolenc, sodelovalo pa je okrog 170 učencev, ki so vključeni v različne športne interesne dejavnosti v šoli in izven – gimnastika in akrobatika, nogomet, košarka, kolesarstvo, twirling, smučarski skoki, ples. Za kulturni program so poskrbeli prvošolci s plesom Ob bistrem potoku je mlin, pevci mladinskega pevskega zbora z Zdravljico, otroški pevski zbor Rutice in Mavrica z Rad imej ter bratje Mrak s ponarodelo Na Golici.

Proslava je bila zelo razgibana, podkrepljena z videoposnetki naših najuspešnejših športnikov, ki zastopajo Slovenijo na največjih tekmovanjih po celem svetu. Na proslavi so nas obiskali tudi člani Kolesarskega društva Belaunce in od njih je ravnateljica prejela donacijo v vrednosti 2000 €, ki so jo zbrali z dobrodelnim kolesarjenjem, 11. maja, in bo v celoti šla v šolski sklad.

Utrinke s proslave si lahko ogledate v fotogaleriji.

Vodje šolske proslave: Klavdija Oblak, Maja Petrovčič, Vesna Šinkovec Rihtaršič

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)